Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Még 13,6 milliárd forint stadionfejlesztésre
  2016-02-26 18:41:02, péntek
 
 
2016-02-26

Írta Csepregi Botond
Még 13,6 milliárd forint stadionfejlesztésre


Diósgyőrben, Szombathelyen, a Vasasnál és Kispesten is örülhetnek: a kormány csütörtöki határozata mindenhol több milliárd forinttal növelte a folyamatban lévő, vagy csak tervezett stadion- és sportlétesítmény-fejlesztéseket.


banner2_mozgo_2
Nemrég számoltunk be róla, hogy a szombathelyi Haladás-stadion közbeszerzési eljárásakor kiderült, hogy a korábban tervezett 9,6 milliárdhoz képest milliárdokkal többért, 13,1 milliárd forintért építhet a Swietelsky-ZÁÉV konzorcium. Akkor egy titokzatos kormányhatározatra mutogattak Szombathelyen, hogy abban biztosítják a beruházáshoz a hiányzó összeget.

A Magyar Közlönyben meg nem jelentetett 2041/2015 kormányhatározatot hiába kajtattuk, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól (NFM) azt a választ kaptuk, a feladatkijelölő határozat eredménye hamarosan nyilvános határozatban is testet fog ölteni. Így lett, és a 1071/2016, illetve a 1072/2016 kormányhatározatokból kiderül, hogy a szombathelyi építkezés mellett még egy sor sportberuházás milliárdokkal bővülhet.

A legtöbbet ebben az etapban Szombathely sportberuházásai nyertek, több mint 5,6 milliárd forintos a plusz. A Haladás sportkomplexumára (a futballstadion mellett sportcsarnokot is építenek itt) 2013-17-ben összesen 15,2 milliárd forintot fordítanak. Eddig 9,6 milliárd volt beállítva, tehát a növekmény 4,6 milliárd forint.

(A csütörtöki kormányhatározat második pontja engedélyezte a nemzeti fejlesztési miniszternek azt is, hogy 2017-re, legfeljebb 5,58 milliárd forint erejéig kötelezettséget vállaljon - mindezt hetekkel azután, hogy a szombathelyi stadionfejlesztő cég vezetője, akkor még fedezet nélkül, aláírta a kivitelezésre vonatkozó szerződést, 13,1 milliárd forint értékben.)

A vasi megyeszékhelyen azonban az akadémia is bővül, az Illés Akadémiához kötődő nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelési centrum megvalósításához 2017-ig összesen 3,071 milliárd forintot fordíthatnak, vagyis az eddigi 2,57 milliárdhoz képest 400 millió forintos a növekedés. Így a két beruházásra összesen 18,271 milliárdot költ a kormány.



Stadionpenzek
Create column charts



Egy másik futballakadémia, a Bp. Honvédhoz kötődő dél-pesti utánpótlás-nevelési centrum megvalósításához is további 1,7 milliárdot dobott a kormány, így az eddigi 2,5 milliárd helyett 4,192 milliárdért valósul meg a Kispest déli szélére, az Ecseri piac oldalába tervezett, de továbbra is csúszó beruházás.

Tovább hízik a diósgyőri stadionberuházás büdzséje is. Ott 2013-ben még 4,5 milliárddal indítottak, egy tavalyi kormányhatározat már 8 milliárdot irányozott elő a miskolci építkezésre. A kormány csütörtöki döntése értelmében már 2,9 milliárdot lehet erre a célra költeni - miközben a stadion műszaki tartalma nem változott. Így a DVTK új otthona már összesen 10,9 milliárdból épülhet meg, igaz, a beruházás kezdete még mindig nem látszik.

Úgy tűnik, a csütörtöki döntések legnagyobb nyertese a Vasas, amelynek létesítményfejlesztéseiről külön kormányhatározat is született (1072/2016). Eddig egymilliárdos támogatásnak volt nyoma, a Nemzeti Stadionfejlesztési Program (NSP) módosított táblázatában viszont most már 4 milliárd forint szerepel, tehát itt újabb hárommilliárdos a növekedés.

Ha összesítjük, ez újabb 13,6 milliárd forint - öt beruházásra, amelyek az eddigi tervek szerint 23,67 milliárd forintba kerültek volna, az új keretek szerint viszont 37,63 milliárd forintot emésztenek majd fel. És ez csak a beruházások töredéke, a számla vége nagyon messze ehhez képest.

Igaztalanak lennénk, ha a hosszú kormányhatározat által érintett többi sportcélt nem említenénk meg: így a Vasas egyéb sportlétesítmény-fejlesztéseire jut még 4,2 milliárd forint (2017-20-ban), a pécsi kosárlabda-akadémia létrehozására összesen 2,2 milliárd fog jutni és az atlétákhoz is jut plusz 90 millió.

Cikkeink stadionfronton

Felcsúton is van telephelye, nagyon hasít a stadionépítési piacon a ZTE tulajdonosa

Titkolt kormányhatározat alapján épülhet a szombathelyi stadion 4,3 milliárd forinttal drágábban

A mezszponzor Strabag cége bontja Garancsi klubjának stadionját

Csepregi Botond

http://blog.atlatszo.hu/2016/02/meg-136-milliard-forint-stadionfejlesztesre/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megvalósításához, sportlétesítmény, kormányhatározat, sportberuházásai, stadionfejlesztő, stadionberuházás, futballakadémia, feladatkijelölő, megyeszékhelyen, kötelezettséget, hárommilliárdos, minisztériumtól, fejlesztéseket, sportberuházás, stadionépítési, stadionfronton, sportcsarnokot, fejlesztéseire, futballstadion, közbeszerzési, stadionpenzek, szombathelyen, magyarországi, milliárdokkal, kivitelezésre, egymilliárdos, létrehozására, határozatban, szombathelyi, engedélyezte, táblázatában, fordíthatnak, beruházáshoz, támogatásnak, miniszternek, jelentetett, kormány csütörtöki, folyamatban lévő, szombathelyi Haladás-stadion, korábban tervezett, hiányzó összeget, választ kaptuk, feladatkijelölő határozat, szombathelyi építkezés, legtöbbet ebben, etapban Szombathely, futballstadion mellett, csütörtöki kormányhatározat, nemzeti fejlesztési, szombathelyi stadionfejlesztő, kivitelezésre vonatkozó, vasi megyeszékhelyen, Írta Csepregi Botond, Magyar Közlönyben, Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, Illés Akadémiához, Nemzeti Stadionfejlesztési Program, Csepregi Botond,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Zilahy Lajos gondolata  Alázat  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Idő  Alázat  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy maradéktalanul uralt világ  George Byron - Ahogy itt jár -...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Idő  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam Annuska bar...  Sokan azt tartják  Szabolcska Mihály – Ákác...  Egy hatékony szolga  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Idő  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Adakozás  Png rózsa csokor  Png férfi  A Megváltó szolgálatában  Jónás Tamás – Végtelen b...  Albert Einsteinről  A kételkedés kezelése  A sors  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Idő  Paul David Tripp Április 21  Png kislány  Az igazi szeretetért rendszeri...  A boldog családok mind hasonló...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Lóhere  Adakozás  George Byron - Ahogy itt jár -...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Elköszönt  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép napot kívánok  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Hazára minden embernek szükség...  Png kutya  A jó emberek mindig szépek mar...  Idő  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png csokor  Adakozás  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png telefon  Png férfi  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png telefon  Fekete-erdő desszert  Akarat 
Bejegyzés Címkék
kormány csütörtöki, folyamatban lévő, szombathelyi Haladás-stadion, korábban tervezett, hiányzó összeget, választ kaptuk, feladatkijelölő határozat, szombathelyi építkezés, legtöbbet ebben, etapban Szombathely, futballstadion mellett, csütörtöki kormányhatározat, nemzeti fejlesztési, szombathelyi stadionfejlesztő, kivitelezésre vonatkozó, vasi megyeszékhelyen, másik futballakadémia, diósgyőri stadionberuházás, tavalyi kormányhatározat, miskolci építkezésre, célra költeni, stadion műszaki, beruházás kezdete, csütörtöki döntések, eddigi tervek, beruházások töredéke, számla vége, hosszú kormányhatározat, stadionépítési piacon, szombathelyi stadion, mezszponzor Strabag, megvalósításához, sportlétesítmény, kormányhatározat, sportberuházásai, stadionfejlesztő, stadionberuházás, futballakadémia, feladatkijelölő, megyeszékhelyen, kötelezettséget, hárommilliárdos, minisztériumtól, fejlesztéseket, sportberuházás, stadionépítési, stadionfronton, sportcsarnokot, fejlesztéseire, futballstadion, közbeszerzési, stadionpenzek, szombathelyen, magyarországi, milliárdokkal, kivitelezésre, egymilliárdos, létrehozására, határozatban, szombathelyi, engedélyezte, táblázatában, fordíthatnak, beruházáshoz, támogatásnak, miniszternek, jelentetett, milliárdhoz, szombathely, milliárdért, fejlesztési, milliárddal, biztosítják, tulajdonosa, beruházásra, építkezésre, folyamatban, összesítjük, eljárásakor, mezszponzor, diósgyőrben, igaztalanak, beruházások, akadémiához, milliárdból, utánpótlás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3451
  • e Hét: 17681
  • e Hónap: 28792
  • e Év: 182288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.